Om Helge

HELGE´S ARTISTSIDE

FØLG HELGE

Om Helge

2015-01-15_Helge_096HELGE STØHOLEN er 57 år gammel og kommer fra Tynset i Nord-Østerdal, der han er bosatt, og hvor han til daglig er medeier og ansatt i familiefirmaet Støholen Entreprenør AS, som han driver sammen med sine 2 brødre. Helge har drevet med musikk i hele sitt liv, og begynte allerede og ta pianotimer 6 år gammel. Han har i gjennom årene dyrket de fleste musikkstiler og sjangre, og har således skaffet seg en meget allsidig musikalsk bakgrunn fra så vel klassisk musikk, som fra viser, jazz, storbandmusikk, musikal, tradisjonell popmusikk og ulike former for rock. Han har også opp igjennom årene tilegnet seg ferdigheter på flere instrumenter, og behersker derfor flere ulike instrumenter, som bl.a. trompet, gitar og bass i tillegg til sitt hovedinstrument som er piano, orgel og keyboard.

Magmah Orkester 1Helge ble med i sitt første orkester som 13-åring, et lokalt band med navnet Barock.
I 14-15 års alderen var han med i nok ett lokalt band,  Magmah Orkester fra Tolga, før han 16 år gammel flyttet til Hamar og begynte på Toneheim Folkehøgskole. Der hadde han trompet som sitt hovedinstrument.
På Toneheim kom han inn på særskilt grunnlag da han var bare 16 år, og han var den gang den yngste eleven som hadde blitt tatt opp der.
Der fikk han anledning til å studere og lære musikk fra noen av landets ypperste musikklærere, som bl.a. Ole Egil Torp, Karsten Dalsrud, Odd R. Antonsen m.fl. Han fikk også anledning til å reise til Malmø for og ta timer på trompeten hos daværende solotrompetist i Malmø Symfoniorkester, Bo Nilsson.
På Toneheim var han også med i ulike musikalske konstellasjoner, og fikk muligheten til å spille sammen med medelever som senere skulle bli noen av landets dyktigste og mest profilerte og benyttede musikere, bl.a. Tom Erik Antonsen, Per Hillestad, Guren Hagen, Hege Schøyen, Ole Edvard Antonsen, Olav Dale, Nils Petter Molvær, Bjørn Klakegg etc.

PlakatbildeEtter 2 år på Toneheim, ble Helge med i orkestret Bus-Stop Band fra Hamar, hvor han var vokalist og spilte keyboard. Sammen med bandet reiste han rundt omkring i store deler av landet hver helg og ofte på ukedager og spilte til dans. Bus Stop Band var på den tiden ett av de mest etterspurte danseorkestrene i Norge, og var bl.a. kjent for singellåten «Hei kjære deg», en låt som oppnådde 3.plass på Norsktoppen som beste resultat.

 

 

Etter 2 år hvor han kun livnærte seg som musiker på heltid, flyttet Helge hjem til Tynset, tok sin ingeniørutdannelse på Gjøvik, samtidig som han var med og startet orkestret Kelly’s Helter sammen med musikere fra Nord-Østerdal.

HELGE STØHOLEN PROMO – CDSom student og semi-profesjonell musiker opptrådde Helge sammen med Kelly’s Helter over store deler av Sør og Midt-Norge på 80-tallet. Kelly’s Helter utga 2 plater, der hvor flesteparten av låtene ble skrevet av Helge.

Etter tiden med Kelly’s Helter, trappet Helge ned den musikalske virksomheten betydelig, samtidig med at han overtok farens firma på Tynset, sammen med sine 2 brødre.

På fritida tok han av og til på seg oppdrag som free-lance musiker, og deltok i en del ulike enkeltprosjekter og konsertoppsetninger i ulike sjangere. bl.a. som keyboardist for Halvdan Sivertsen.

Plakatbilde Helge VidarsHelge dannet på begynnelsen av 90-tallet sammen med 2 musikervenner en dansebands-trio, Helge Vidars, som i ledige stunder opptrådde rundt omkring i Midt-Norge og på Østlandet.

Fra midten av 90-tallet, la Helge egentlig den musikalske karrieren på hylla for godt (det var i hvert fall meningen), til fordel for jobb og andre interesser.
Dette musikalske «oppholdet» varte bare i ca. 10 år!!, før Helge så smått begynte å oppta sin interesse for musikken igjen, da først og fremst gjennom og skrive låter.

 

Cover julekveldTilfeldighetene gjorde sitt til at Helge i 2012, traff Ole Ivars vokalist, Tore Halvorsen på en ferietur til Gran Canaria, og dette resulterte i ett sideprosjekt som fortsatt eksisterer, og i ledige perioder turnerer Helge og Tore rundt omkring både  i inn og utland, bl.a på Gran Canaria og i Alanyaområdet i Tyrkia, og underholder ferierende skandinaver. Helge og Tore gjør også noen få enkeltoppdrag hjemme i Norge i løpet av året. Helge skrev dessuten i 2012 en julemelodi «Julekveld», som Tore og Helge spilte inn på single og video i 2013. Videoen er blitt vist ca. 15000 ganger på YouTube, samt at singelen er lastet ned og avspilt ett betydelig antall ganger fra Spotify, Wimp, iTunes, etc.

 

Cover Nye veierI 2015 kom Helge ut med sin første soloplate «NYE VEIER», og den resulterte i veldig gode tilbakemeldinger fra så vel kritikere og presse, som fra publikum. Plata oppnådde terningkast 6 fra bl.a tidsskriftet De Danseglade og nettstedet For Swingende. Helge fikk i forbindelse med utgivelsen også ett helt eget program hos Erik Forfod i radioprogrammet På Dansefot i NRK P1, og plata ble nominert til «Gullskoen» i regi av De danseglade.

Helge i full konsentrasjonLåtskrivervirksomheten som Helge har bedrevet opp i gjennom årene, har resultert i en mengde låter som fortsatt ennå ikke er utgitt, og en oppfølger til «Nye veier» er under planlegging, og forventes utgitt i 2018. Den første låten fra den kommende plata, slippes allerede som single 1. Juli, og det planlegges ytterligere 1 eller 2 singler fram mot ferdigstillelsen av plata. Som på den forrige plata, satser Helge alltid på kvalitet i det han gjør. Musikere hentes derfor fra øverste hylle, i tillegg til Morten Nyhus som tekniker og produsent, og forventningene til oppfølgeren er derfor meget stor.

De Danseglade 1Ute på spillejobber, gjør Helge opptredener både i duo-format og med fullt band i ryggen, og reportoaret ute blant publikum inneholder en blanding av Helge’s egne låter, og coverlåter som Helge har arrangert og laget sine egne versjoner av.